Witaj
Niestety nie mam fotki, lecz kilka rad.
Jeśli chcesz mieć szybko w miarę gęsty trawnik to wcale nie przesadzasz z ilością nasion. Ja zawszę siałem z ręki choć są już w sprzedaży siewniki ręczne co to w miarę równomiernie sieją, a nie są drogie - ok 50 PLN.
Po drugie pamiętać ,aby siać gęsto na krawędziach trawnika. Ważne dla efektu.
Nawet jeśli początkowo będzie Ci się wydawać że gdzieś jest mało trawy poczekaj aż się rozkrzewi i wzejdą wszystkie nasiona - niektóre mają kilka tygodni opóźnienia

.
BARDZO WAŻNE jest aby bardzo delikatnie i punktowe przykrywać nasiona ziemią. Widziałem kiedyś jak ktoś przegrabił zasiany trawnik grabkami tak, że ściągnął nasiona w jedno miejsce i miał trawnik z kilkoma pustymi placami.
Istotne też delikatnie podlewać !!! Można podlewając silnym strumieniem wypłukać masę lekkich nasion.
No i pierwsze koszenie, o ile wogóle, (bo już dość późno ale to zależy od tempa przychodzenia jesieni) to bardzo bardzo ostrą kosiarką lub kosą i wtedy gdy gleba nie jest zbyt wilgotna. Młoda trawa ma słabe korzenie.
Kiedyś zakłądając trawnik przy pierwszym koszeniu 1/4 trawy została wyrwana z korzeniami.
No to tyle takich podstawowych porad z mojej strony:)
Ale się rozpędziłem a pytałeś tylko o gęstość siewu.
Jeszcze moment i bym napisał coś co robić ze skoszoną trawą - oczywiście skompostować

.
Pozdrawiam
Chajd