Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lis 04, 2013 7:37 pm 
Nowy użytkownik

Planuję rozpocząć odchudzanie i poszukuję odpowiedniej dla mnie diety oraz ćwiczeń. Proszę o porady. Jakie produkty spożywcze powinny znajdować się w moim jadłospisie, a jakich unikać? Najlepiej gdybyście mogli podać gotowy plan. ;) Jeśli chodzi o trening to mam kilka pomysłów, dodam, że chodzi mi o zgubienie aż 10 kg. Pilates, jogging, siłownia, wczasy odchudzające, basen? Jaka forma aktywności fizycznej byłaby najlepsza?

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 12, 2013 7:03 pm 
Nowy użytkownik

Bardzo fajnie, pojedź na te wczasy, to dobry początek, ruszy odchudzanie, może zrzucisz ze 6 kilo w 2 tygodnie. Nauczysz się ćwiczyć. Cały cymes w tym, co potem. Byłam na takich wczasach i uważam, że najtrudniejsze jest potem, bo już o wszystko musisz zadbać samodzielnie. Ja wymyśliłam całkowitą zmianę w kuchni. Uczę się nowych przepisów na lżejsze potrawy. Kupiłam ceramiczne garnki, żeby smażyć bez tłuszczu, no i robię o niebo więcej niż kiedyś surówek

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 12, 2013 8:44 pm 
Nowy użytkownik

Popieram, po swoich 150 dietach, bo chyba nie ma takiej, której bym nie próbowała niestety doszłam do wniosku, że nie ma jak regularne kontrolowanie kalorii. Jak rozsądnie podejść do kontrolowania swojego dziennego spożycia kalorii?

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 13, 2013 10:45 am 
Nowy użytkownik

Na Twoim miejscu nie przechodziłabym na konkretną dietę tylko zmieniła nawyki żywieniowe. Po pierwsze jedz 5 mniejszych posiłków dziennie: w miarę duże śniadanie i drugie śniadanie, średni obiad, mały podwieczorek i małą kolację. Unikaj słodkich napojów, pij wodę i niesłodzone herbaty zielone, białe i czerwone. Jedz dużo warzyw, trochę mniej owoców. Ogranicz niezdrowe tłuszcze i sól i jedz najpóźniej na dwie godziny przed pójściem spać. Jeżeli chodzi o aktywność fizyczną, wybierz taką, która po prostu Ci odpowiada, bo powinna Ci ona również sprawiać przyjemność i ćwicz minimum 3 razy w tygodniu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 20, 2013 7:01 pm 
Nowy użytkownik

Idą święta, raczej znowu przytyjemy:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 03, 2014 9:58 am 
Nowy użytkownik

Eee, święta nie zawsze wiążą się z tyciem, można jeść rozsądnie, nawet gdy wokół nas są same smakołyki ;-) U mnie np. karp (i inne ryby) jest pieczony w folii aluminiowej, dzięki czemu unikamy tłustej, niezdrowej panierki :) Co do tematu głównego tego wątku, to moim zdaniem rozsądne i dobre odchudzanie jest wtedy, gdy mamy wsparcie ze strony dietetyka, przynajmniej na początku, żeby się dowiedzieć, co dla nas jest dobre i jak unikać pułapek żywieniowych. Ale już samo to, że ktoś chce coś zmienić jest dużym sukcesem :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 31, 2014 10:53 am 
Nowy użytkownik

Na odchudanie dobre jest bieganie, chodzenie raz w tygodniu na siłownię. I ćwiczenia rozciągające na basenie. Oprócz tego można stosować dietę zaleconą przez dietetyka.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 08, 2014 4:15 pm 
Nowy użytkownik

Wszystkie niezbędne informacje znajdziesz w internecie. Ale jeżeli nie chce Ci się samej poświęcać na to czasu o udaj się do dietetyczki ;)

Ostatnio edytowano Pt sty 16, 2015 1:21 pm przez Chajd, łącznie edytowano 1 raz
bezmyślne podlinkowanie

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 11, 2014 9:01 pm 
Nowy użytkownik

A co to za nagła zmiana tematu? ;) Nie spotkałam się jeszcze z takimi szczerze mówiąc, a wizytówek widuję sporo.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1