Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt wrz 06, 2013 2:23 pm 
Nowy użytkownik

CZy moze kozystal ktoś z systemów balustrad do samodzielnego montażu.

Mam chrapke na taki ze zestaw ze względu na cenę ale wolę zapytać czy jest się o co starać.

Chodzi o taki system kelmet.pl/balustrady-ze-stali

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 10, 2013 9:28 am 
Nowy użytkownik

Szkoda :( Pytałem już w kilku miejscach i na razie cisza. Myślałem że tego rodzaju systemy są dość popularne.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 16, 2013 5:53 pm 
Nowy użytkownik

Ja osobiście raczej nie zdecydowałbym się na samodzielny montaż takiej balustrady - wbrew pozorom nie jest to takie proste...

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 18, 2013 12:21 pm 
Nowy użytkownik

Wiem masz rację. Poskładanie jej to nie problem. Wystarczy wiertarka i wkrętarka i ewentualnie piła do metalu.

Wyzwanie zaczyna się kiedy trzeba to wszystko zamontować do ścian i podłogi ale do odważnych świat należy i naprawdę da radę jeśli dobierze się odpowiednie śruby i klej. O wszystko najlepiej zapytać sprzedawce balustrady.

Powiem szczerze że jestem naprawdę zadowolony z efektów jakie to przynosi
Obrazek

Połączenie balustrady stalowej z drewnem po prostu miodzio.

PostNapisane: Pn cze 29, 2015 1:54 pm 
Nowy użytkownik

Osobiście uważam, że samodzielny montaż balustrady nie jest wcale trudny. Rok temu zamówiłem akcesoria do samodzielnego montażu balustrady z prętami. Wszystkie elementy kupiłem w sklepie internetowym eskatt.pl Dział handlowy na etapie składania zamówienia wycenił mi całość, dobrał mi wszystkie potrzebne elementy oraz wyjaśnił jak złożyć je do w jedną całość. W razie pytań służę pomocą :)

PostNapisane: Śr lip 01, 2015 7:17 am 
Nowy użytkownik

Jeśli ilość mb balustrady jest mała i nieopłacalny jest zakup balustrady z montażem gdyż generuje to dodatkowe koszty dla klienta, najlepszym rozwiązaniem jest zakup elementów do samodzielnego montażu. Wszystkie elementy konstrukcyjne balustrady, czyli np. słupki, rury i pręty docinane są pod indywidualny wymiar, a akcesoria np. kolanka, zaślepki są wklejane bądź mocowane za pomocą śrubki.

Jeśli wcześniej nie mieliście styczności z samodzielnym montażem i uważacie że nie dacie sobie rady albo nie wiecie czy dobraliście wszystkie akcesoria, najlepszym rozwiązaniem jest przesłanie krótkiego zapytania z rysunkiem miejsca w którym ma być zamontowana balustrada, a dział handlowy prześle wam ofertę, która będzie uwzględniać wszystkie elementy potrzebne do montażu.

PostNapisane: Wt sie 11, 2015 1:26 pm 
Nowy użytkownik

Dawid i jaka decyzję podjąłeś? Chyba sporo osób boi się samemu montować balustrady... Ale wiadomo, że balustrady przeznaczone do samodzielnego montażu są solidnie wykonane i tak by jak najbardziej ułatwić amatorom ich montaż;) Na stronie producenta takich balustrad, o którym już wspomniałeś jest zamieszczony konfigurator, który ułatwia dobór wszystkich niezbędnych części - http://www.kelmet.pl/balustrady-ze-stali-nierdzewnej. Dzięki temu można precyzyjnie dobrać potrzebne elementy nie stresując się, że o czymś ważnym zapomnimy...

PostNapisane: Śr wrz 02, 2015 8:18 am 
Nowy użytkownik

Zdecydowanie odradzam takie modułowe elementy. Wg mnie nie jest to na tyle wytrzymałe na ile powinno być. Projekt mojej żony wykonywała firma Tempra http://www.tempra.pl i dbają przy tym o każdy szczegół. Montaż sprawny a same balustrady są nie do zdarcia.

Strefa czasowa: UTC + 1